Leave a comment

Atopic dermatitis na licu znakovi I simptomi

Atopic dermatitis na licu znakovi I simptomiAtopic dermatitis na licu. Znakovi I simptomi, uzrokuje, a I terapija za borbu. Atopic dermatitis je iznimno obicno bolesti, I uporan koze koja utječe odrasli, mladi kao beba. Ti kožu sa lica kao tijelo dolazi da bude izuzetno potpuno suv I također kratak fitilj. Obično je atopic dermatitis ima dva faze, aktivnu fazu ili tešku fazu (dodatno naziva “Beg”), kao I faza je ne-aktivan ili u remisiji. To je važno za one koji se bore sa tim, štit kožu kroz faze non-aktivan za produžimo durations između jedna jaka pozornici, a I drugi. Šta je atopic dermatitis? Atopic dermatitis (ili atopic dermatitis) je kronični non-zarazne bolesti u kojem ti kožu sa lica I/ili tijelo je stalno suv, itchy, kao razdražljiva. Jednostavno rečeno, je zapaljivo stanje – I to je podizanje značajno, posebno u zapadnom svijetu.

Utječe 10% globalne populaciju (između 10-20% djece kao I 2-5% odraslih) kao, u poslednjih trideset godina, situacijama zapravo pojačala 200-300%. Bebe I djeca su uticale češće. 90% pacijenata je imao znakove I simptoma prije pet godina I 80% prije 2 godine. U bebe kao mala deca najčešće utjecala na kožI je lice, takođe, da, kada odrastu, osip možeš zaraziti cijeli tijelo.

Atopic dermatitis lica utiče na sve uzraste

Atopic dermatitis lica utiče na sve uzraste kao I obično se pojavljuje u tip sasvim suvi mrlje kao desquamate na glavi, na čelu, oko očiju I također iza ušiju. Osip su takođe veoma cesta na obraze, posebno u decu. Simptomi se razlikuje od osobe do osobe, iz razdoblja u periodu, ni dana u dan. Oni koji to riješiti opisati 2 faze atopic kožu – ne-aktivne (remisiji) I akutnim-faza (” erupcije”). U tešku fazu u zaražene osobe da se pojaviš svrbi svjetla ili velika zavisnosti od ozbiljnosti zaraze I koža to nema crvenila, je upaljen, bolno, blesava, I također sa mali izliv krvi. Tokom hronične pozornici (ili remisiji) kože mogu biti potpuno suv ili stvarno osušI, malo mi ispucala, razdražljiv (stanje – ne bolest – akronim xerosis) I oblast je u pitanju možda pružamo malo lezije zarasla.

Atopic dermatitis lica utiče na sve uzraste

Pored pitanja izazvana upalu kože, atopic dermatitis može donijeti o dodatne probleme, fizički I također psihološki kao što, na primjer, spavati problema, diskriminacije, uznemirenost, I također nedostatak povjerenja. Kao rezultat toga, oni to iskustvo ovom stanju, I također obično ima tendenciju da se prilagode jedan ekskluzivni život na osnovu bolesti, menja tvoje konzumiranje prakse, odjeću, šminku I također dnevnih aktivnosti. Dodatno socijalne veze može biti pod utjecajem bolesti, u stvari, fizičkog izgleda da je pod uticajem pojave simptomi. Moguce uzroke I također upaljace od atopic dermatitis.

Atopic dermatitis je najviše uobičajene ekcem

I dalje je zapravo nije otkrivena pravi razlog za atopic dermatitis kao nažalost, nije čak ni pravi tretman. Ipak, izbegavaj svoje okidače I također pratiti obimnu terapiju I također svakodnevnom životu, kao I mogu produžiti faze u kojoj stanje je odsutni dok se pridržavati posebno terapije za intenzivan faze mogu pomoćI kožu ukloniti dokaze I simptome. Tamo su brojne teorije nasledno kao I okoliša varijabli na zašto pojedinci razviti atopic dermatitis a drugi ne. Među njima su: nasledno veze: atopic dermatitis je najviše uobičajene ekcem I također je pažljivo vezana za astmu kao sijena visokom temperaturom.

Atopic dermatitis je najviše uobičajene ekcem

Ako obe mame I tate su atopic dermatitis, njihova deca su šanse 60 – 80% sticanje bolest od roditelja. Klimatski elementi/ zrak kontaminacije. Odsjeda u razvijenoj zemlji, u gradu (naročito onaj sa zagađenje visokim nivoima), ili u lokaciju sa klime to je posebno hladna, izgleda da je pojačati rizik od uspostavljanje atopic dermatitis. Kao primjer, mladi iz jamajke porijekla, živi u londonu su duplo najvjerojatnije da stvori atopic dermatitis kao kontrastu da klince koji živi na jamajci. Seks žene imaju nešto veće tendenciju od mužjaka stvoriti atopic dermatitis doba mama kad se rodi dete. Stariji mama, većI su mogućnosti dijete uspostavljanje atopic dermatitis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *